Project Description

Cégük 50 éve a világ legjobb patrongyártói között van számontartva. Tapasztalattal, innovációval és hozzáértéssel létrehozott szóda-, habpatronaik és készülékeik az állandóság, a hozzáértés és a megbízhatóság nevében készülnek. Az 50 éves tradíció, a sikeres múlt és a folyton megújuló gazdasági igények kötelezik őket, hogy tudásukat a jelen elvárásaival ötvözve, a legmagasabb szintű minőséggel és technikával állítsák elő termékkínálatukat.

A LISS Zrt. 1960 óta gyárt patronokat, 2001. májusától 100%-os magyar tulajdonban van. LISS Zrt. néven gyártják és forgalmazzák a szóda- és habszifon készülékeket is.

Acélsodronyos rendszerek, fix kikötési pontok

A FELADAT

A gyártócsarnok tetején történő munkavégzések során a dolgozók le- és bezuhanásának megelőzése a felülvilágítók környezetében történő közlekedések során. A kiépített rendszerrel szemben támasztott követelmény volt, hogy a csarnok hossztengelyének középpontján futó bevilágítóablak és az esővíz elvezetéséül szolgáló vápa is megközelíthetőek legyenek a biztosítórendszer alkalmazásával.

A MEGOLDÁS

A bevilágítóablak és a vápa között és azokkal párhuzamos acélsodronyos rendszerek kiépítése valósult meg, oly módon, hogy az épület sarokpontjain kiegészítő fix kikötési pontok alkalmazásával a munkavállaló ne kerülhessen ingaveszélyes munkakörnyezetbe. A tetőszint biztonságos megközelítéséhez és elhagyásához a hágcsó felső pontján minősített kikötési pont került elhelyezésre.

43 darab kikötési pont
200 méter acélsodrony
Elsőosztályú kivitelezés
Biztosítórendszer kiépítése - Fallprotec

GALÉRIA