Project Description

a META-CLEAN Kft. 2002. decembere óta végzi tartányok és tank konténerek belső tisztítását. A tevékenység fejlődésének eredményeként 2009. májusától két mosósoron végezik a tartányok és konténerek belső mosását, tisztítását. Az egyik soron csak élelmiszereket szállító, míg a másik soron csak vegyi anyagokat szállító tartányok, és konténerek mosása folyik. A tevékenység végzése Budapesten, a Méta u. 37-39. szám alatti saját tulajdonukat képező telephelyen történik.

Az eltelt időszakban elsajátították a külső és belső tisztítással összefüggő ismereteket. Munkájuk jó minőségének, valamint a szolgáltatásuk rendkívül vonzó ár, érték arányának köszönhetően jelentős ügyfélkört alakítottak ki.

Biztosító rendszer kiépítése

A FELADAT

Tartálykocsik belső tisztításához a munkavégzők számára tartály tetején történő munkavégzés során használandó biztosítórendszer kiépítése. A tervezésnél fontos kritérium volt, hogy a biztosítórendszer magas páratartalmú és vegyszeres közegben kerül kiépítésre, ezért a beépítendő elemek mindegyikének rozsdamentes acélból kellett készülnie.

Az külterületen lévő tartályszandázási munkafolyamatok alkalmával a konténer tetején tartózkodó fel- és lejutását biztosító rendszer kerüljön kiépítésre, oly módon, hogy egyidőben 2 db konténeres szerevénnyel is lehessen dolgozni.

A MEGOLDÁS

A mosóhelyiségek tetőszerkezetének acéltartóihoz bilincses kapcsolattal rögzített fejfölötti acélsodronyos rendszer telepítése. A rendszeren görgővel ellátott futókocsik biztosítják, hogy az automata zuhanásgátló mindig a munkavégző feje fölött helyezkedjen el.

A tartályszondázási munkákhoz az fő- és raktárépülethez rögzített 6500 mm magas acél tartószerkezeten átfuttatott alumínium biztosító sínrendszer került kiépítésre, összesen 16 méter hosszúságon. A kialakított munkamagasság konténeres és tartályszondázási szerelvénnyel történő munkavégzést egyaránt biztosítja.

3 darab tartószerkezet
24 méter acélsodronyos rendszer
14 méter biztosító sín
12 darab egyéni védőfelszerelés
2 db 7,5 méteres zuhanásgátló
Fallprotec zuhanásgátlók

GALÉRIA