Project Description

A projekt építésének összege 116 milliárd forint volt a közbeszerzéskor, végül nettó 78,7 (kb. bruttó 100) milliárd forintos szerződés került aláírásra, melybe nem számít bele a telekvásárlásért fizetett 13,6 milliárd forint, valamint az előkészületekre elköltött további 1,7 milliárd forint sem.

A tereprendezés után az építkezés 2019. november 29-én indult meg. 2020 júniusára nagyjából elkészült a 8 lépcsőház, és megkezdődött a lelátók szerkezetének építése. 2020 októberében kezdődött a tetőszerkezet építése. 2021 januárjában megindult a jegyértékesítés a 2022-es kézilabda Eb-re. Ekkor kezdődött az új aréna külső burkolatának felhelyezése.

Leesés elleni védelem kiépítése

A FELADAT

A csarnokban megrendezésre kerülő rendezvények és koncertek alkalmával a hang és fénytechnika telepítese, valamint időszakos karbantartására irányuló munkavégzések során az acélszerkezeten dolgozó technikusok számára leesés elleni védelmet kellett biztosítanunk.
A megrendelő számára fontos kritérium volt, hogy a biztosító rendszer több munkavégző egyidejű munkavégzését garantálja.
Szintén elvárás volt a gyors és akadálymentes közlekedés lehetősége a rendszereken úgy, hogy a rendszer köztes vezetőszemein átakasztások nélkül lehessen áthaladni.

A biztosító rendszer nyomvonalát a megrendelő független szakértő bevonásával határozta meg.

A MEGOLDÁS

Az épület acél tartószerkezetéhez roncsolás mentes kapcsolattal (ún. pántolással) acél csomólemezeket rögzített szerelő csapatunk. A lemezekre kerültek felszerelésre a vég és köztes vezetőszemek, amelyeken keresztül az előfeszített rozsdamentes acélsodrony került behúzásra.

Összesen 13db párhuzamos rendszer telepítése valósult meg, 695 méter hosszúságban. A rendszerek egyik szabad végén energiaelnyelő, míg a másik szabad végén egy feszítő elem került beépítésre, amely a sodronyok utófeszítését teszik lehetővé. A talplemezek RAL 9005 fekete színterezése biztosítja, hogy a szerelvények és kötőelemek ne okozzanak fénytükrözést.

340 méter alumínium biztosító sín
762 méter acélsodronyos rendszer
63 fix kikötési pont
61 méter biztonsági létra
Fallprotec leesés elleni védelem

GALÉRIA