Project Description

A Metrodom Kft-t, a Metrodom Kivitelező Kft-t, és a többi, a csoporthoz tartozó céget 2012-ben, illetve az ezt követő években alapították olyan, nemzetközi befektetési társaságok, melyek évtizedek óta foglalkoztak közép-európai ingatlanfejlesztésekkel. A Metrodomhoz tartozó cégek magyar menedzsment irányítása alatt állnak, székhelyük és központjuk Magyarországon van.

A Metrodom fő tevékenysége a lakóingatlan-fejlesztés, első társasházukat, a 93 lakásos Mátyás tér 10-11-et 2013-ban adták át. Az elmúlt években a Metrodom a hazai lakóház építési piac egyik vezető szereplőjévé vált, a kisebb társasházaktól, a sok száz, vagy ezer lakást is meghaladó lakóparkokig számos beruházással rendelkezik.

Zuhanásgátló rendszer kiépítése

A FELADAT

A 4 db egyenként 65 méter magasságú toronyépület és az azokhoz csatlakozó 7 emeletes tömbök homlokzatain elhelyzetett növényplanténerek, valamint az erkélyek között található fásszárúak rendszeres ápolásához szükséges biztosítórendszer kialakítása. Az aplintechnikai rendszerek mellett a zöldtetőkön történő közlekedés és munkavégzés biztosítására zuhanásgátló rendszerek tervezése és kivitelezése.

A MEGOLDÁS

A toronyépületek tetején körbefutó alpintechnikai sínrendszer, amely a zárófödém lemezburkolata mögött rejtve került beszerelésre. A tornyok tetején a sín megközelítéséhez szükséges minősített, fix kikötési pontok elhelyezése. Az intenzív zöldtetők attikájának belső felületére rögzített körbefutó acélsodronyos biztosítási rendszert helyeztünk el.

A külső homlokzaton és tetőkön elhelyezett rendszerek mellett az épület tetőbevilágítói és tűzszakaszhatárai mentén elhelyzetett belső sines rendszer, amely a tűzgátló függönyök időszakos karbantartásához, valamint a falon futtatott növények ápolásához egyaránt alkalmazható.

1290 méter alumínium biztosító sín
1850 méter acélsodronyos rendszer
38 darab fix kikötési pont
Zuhanásgátló rendszer tervezése és kiépítése

GALÉRIA