Project Description

Világszerte 16 telephelyen dolgoznak olyan modern technológiai megoldások fejlesztésén, amelyekkel biztonságossá teszik a járművek közlekedését. A thyssenkrupp Automotive Technology budapesti leányvállalataként 1999 óta foglalkoznak személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével, a cégcsoporton belül egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontként. Az iránt kötelezték el magunkat, hogy a neves autógyárak igényeit kiemelkedő minőségű, innovatív termékekkel elégítsék ki. Célunk, hogy kormányrendszerük biztonságos legyen és tökéletes vezetési élményt nyújtson ügyfeleik számára.

A folyamatos budapesti bővülés mellett cégcsoportuk 2012 óta vidéki helyszínekkel is erősíti magyarországi jelenlétét. Győrben a thyssenkrupp Automotive Systems alváz-specialistái már 2013 óta komplett futóműveket állítanak össze az Audi Hungária Motor Kft. részére just-in-sequence rendszerben. 2016-ban Jászfényszarun két újabb üzemmel bővült vállalat, ahol kormányművek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártása folyik 2018-tól. A thyssenkrupp debreceni csavarrugó- és stabilizátor üzeme szintén ettől az évtől kezdődően szolgálja ki a neves autóipari vállalatok igényeit, a legmagasabb technológiai körülmények között készült termékeivel.

Thyssenkrupp leesésvédelmi rendszerének kialakítása

A FELADAT

Az autóalkatrész gyártás során alkalmazott robotizált gyártósor időszakos javítási munkák alkalmával a magasban dolgozók lezuhanás védelmét biztosítani. Fontos szempont volt, hogy a kiépített rendszerek ne befolyásolják a gépek környezetében történő tárolási területeket és közlekedési útvonalakat.

A MEGOLDÁS

A gépsorok gyári emelési pontjaiként alkalmazott rögzítési furatokhoz egyedi vázszerkezet készítettünk, amelyre egy minősített függesztőkar került felhelyezésre. A kar 360 fokos körbefordulásának köszönhetően a gép tetején és az oldalain körben fejfölötti biztosítási rendszer alkalmazásával lehet munkát végezni. A munkaterület megközelítéséhez alkalmazott gurítható lépcsős pódiumra történő fellépéstől a munkavégző biztosítva van a leesés ellen.

6 darab függesztőkar
14 darab kikötési pont
Elsőosztályú kivitelezés
Fallprotec kikötési pontok